Human Design

Welkom! Op deze pagina zal je in de nabije toekomst meer kunnen vinden en downloaden van mijn eigen hand!

Als je jouw report hebt aangevraagd en hier terecht bent gekomen, check hier geregeld terug om te zien of er iets nieuws is voor jou om tot je te nemen!

Wat is Human Design?

Human Design is een persoonlijk ontwikkelingssysteem dat elementen uit de astrologie, de I Tjing, de Kabbalah en het vedische chakrasysteem combineert met de wetenschap; kwantumfysica, biochemie, genetica en sterrenkunde.

Het geeft inzicht in iemands energetische blauwdruk en hoe die individu het meest optimaal functioneert én ook wanneer dat niet het geval is. Het classificeert individuen in een van de vier (of vijf) ‘typen’: Manifestor, Generator (& Manifesting Generator, Projector en Reflector.

Door het herkennen en snappen van deze verschillende typen en hun strategieën kunnen mensen meer in harmonie leven met zichzelf en met anderen.

Wat kan je met Human Design?

Als individu kan Human Design jou helpen bij zelfontdekking, het begrijpen van persoonlijke energiepatronen en het nemen van beslissingen die in lijn zijn met jouw authentieke zelf.

Als professional kan het dienen als een waardevol instrument voor teamdynamiek, communicatie en leiderschap, waarbij het inzicht biedt in de verschillende werkstijlen en de verschillende natuurlijke kwaliteiten een behoeften van de diverse teamleden.

Het kan ook als inzichtgevende tool worden gebruikt in coaching en counseling om cliënten te begeleiden bij het realiseren van hun potentieel en het vinden van vervulling in hun werk en leven.

Authentiek leven en ondernemen

Iedereen is dynamisch anders. Het is mooi om authentiek functioneren te stimuleren en erkennen in plaats van een homogene aanpak en de daarmee de grote mogelijkheid van niet-vervuld zijn in wat er ontstaat en gedaan wordt.

Human Design geeft je een kaart met vele schatten om te ontdekken. Het geeft de talenten weer die men meestal al kent, het belicht communicatiestijlen en zelfexpressie, productie- en werkkracht en het brengt dynamische helderheid rondom hetgeen waar iedereen dagelijks mee geconfronteerd is: keuzes maken.

Het maak ieders eigen stabiliteit inzichtelijk en het legt zogenaamde ‘niet-zelf’ kenmerken en onbewust gedrag op een zodanig eenvoudige en efficiente manier bloot dat enige handelingen of keuzes vanuit ‘niet-jij’ eigenlijk ook niet meer over het hoofd gezien kunnen worden.

Rust en berusting

Innerlijke mechaniek is voor veel mensen een mysterie. Gedrag, gevoelens, interactie en keuzes maken is vaak iets wat ‘gewoon gebeurt’. Dit blijft vaak en lang een vaag en grijs gebied wat gepaard kan gaan met veel opgebouwde psychologische en fysieke stress. Veel mensen hebben leven jaren lang in onzekerheid over zichzelf, hebben moeite met keuzes maken, andere mensen en mogelijkheden toelaten in hun leven omdat ze zichzelf niet optimaal vertrouwen met wat op hun pad komt.

Human Design maakt ieders innerlijke energetische mechaniek inzichtelijk. Door jezelf en jouw innerlijke mechaniek te kennen kan er veel meer zelf vertrouwen en helderheid ontstaan, in het dagelijkse interacties en met bijvoorbeeld grote keuzes die meer impact hebben op de verdere koers van het leven.

Het spreid de grote prop van onhelderheid uit in verschillende onderdelen, die je hoogstwaarschijnlijk allemaal op één of andere manier zal herkennen; omdat je geboren bent met deze blauwdruk.

Met je hoofd snappen ‘hoe’ je in elkaar zit, ‘hoe’ je keuzes maakt én met jouw lichaam kunnen merken wat de gevoelsmatige kenmerken zijn in de dagelijkse snelle dynamiek dynamiek van de samenleving, brengt rust en berusting in waar je op kan vertrouwen.

Zelf - Vertrouwen

In een wereld waar stemmen en autoriteiten van buitenaf luid en intens aanwezig zijn kan het uitdagend zijn om herkennen waar jij op kan vertrouwen; ‘die zegt dit, die zegt dat’.

Veel mensen zijn en voelen zich bedolven onder dagelijkse twijfels, vraagstukken, angsten en onzekerheden.

Het snappen en herkennen van jouw eigen innerlijke autoriteit geef rust en vertrouwen omdat de aandacht voor jouw leven en jouw keuzes weer naar jezelf gaat. Met de opties die het leven je voorlegt en aandraagt en wat er vanuit jou kan ontstaan.

Human Design elimineert hiermee het niet-zelfvertrouwen en nodigt je uit om te berusten in wat klopt voor jou om op te vertrouwen.

Inspiratie en Conditionering

Wat anders is dan onze eigen blauwdruk is organisch interessant voor ons. De aantrekkingskracht van wat we ‘niet-zijn’ kan ons in bepaalde ruimtes in onze blauwdruk ‘opvullen’ ook omdat we daar zelf ontvankelijk zijn; voor grootse inspiratie en voor diepe conditionering. Daar zit ook vaak de verwarring gezien dit tegelijkertijd gaande is.

Vanaf jongs af aan leven we met onze blauwdruk, onze stabiliteit en consistentie en de openheid waar we mee geboren zijn. In de periode to ongeveer ons achtste levensjaar vindt de grootste conditionering plaats door opvoeding, school en interactie met de samenleving.

De ruimte in jouw blauwdruk wordt geregeld opgevuld door anderen. Door inspiratie, door vragen van anderen, door wat de norm is en door wat er gezegd wordt over wat je moet doen en door mensen die niet snappen hoe jij in elkaar zit.

Naast dat dit bij het leven hoort ontstaat hier ook de meeste onnatuurlijke inkleuring van jouw ontvankelijkheid, worden jouw natuurlijke krachten zowel aangesproken als onder druk gezet en geconditioneert én worden veel mensen gevraagd om keuzes te maken op manieren die niet klopt hun eigen natuurlijke keuze-mechaniek.

Als dit niet herkent en gecorrigeerd wordt maakt die individu 50 jaar later nog steeds keuzes op een basis die niet bij hen past en klopt. ‘Corrigeren’ impliceert niet dat het verkeerd is, echter niet authentiek leven en keuzes maken leidt tot verwarring, frustratie, aanhoudende boosheid, teleurstelling in zichzelf en in het leven en hier nogmaals, niet-zelfvertrouwen.

Human Design geeft niet alleen specifiek inzicht in de ‘opgelopen’ conditionering; het geeft je ook berusting in het feit dat dit bij het leven hoort én dat geconditioneerd leven, handelen en keuzes maken ook niet meer hoeft.

Het herkennen van de onbewuste gewenning en verslaving aan ‘niet-zelf’ patronen en mechanismes bevrijd je ook automatisch hiervan als je ook weet waarin je wat meer achter over kunt leunen en waar je zonder twijfel op kan vertrouwen.

Welkom in jouw eigen Human Design verkenning, als individu, ondernemer en medespeler in deze samenleving met oneindige mogelijkheden.

This website uses cookies. By continuing to use this site, we suggest you accept our use of cookies to have the smoothest experience! 🍪