Een nieuw online jasje. Mocht ook wel na 12 jaar.

WELKOM!

Inmiddels heb ik mezelf toegelegd op de heling en empowerment van ondernemers. Creators die nét even een tandje extra bij hebben gezet en veel energie, tijd, aandacht en geld in hun business, leven, relaties en lichaam hebben gestopt.

Dat is een mond vol. Ja, dat is het vaak ook, meer dan alleen een mond.

‘ONDERNEMEN’

Eigenlijk is iedereen ‘ondernemer’. Leven is ondernemen en er is een verschil tussen levend leven en bestaan totdat dit leven over is.

Ik heb groot respect en bewondering voor ondernemers, de toewijding, durf, commitment aan een leefstijl die zoveel meer met zich meebrengt dan dat je in eerste instantie voor ogen hebt als je gaat ondernemen. Als jij een bedrijf – of meedere bedrijven – runt dan weet je exact waar ik het over heb. Naast de inspiratie en de drive om te ondernemen gaat het ook vaak over uitdagende keuzes maken, onzekerheid, inhuur, financien, gezondheid, plateaus, zelfvertrouwen, zelfoordeel en ga zo maar door.

EMPOWERMENT

Alles nodigt je uit tot empowerment en zelf-empowerment. Werkelijk alles. Als je met 30 willekeurige mensen in een ruimte zit haal je de ondernemers er zo uit; er is altijd iets ‘aan’, alert en actief, is het niet creativiteit dan wel zorgen of strategie bepaling voor het volgende project.

WAAROM ‘HELING’?

Heling zie ik als HEEL functioneren. Het heeft niets te maken met klachten weghalen, ‘medicijnen’, pleisters plakken of alleen op een berg zitten. Dat kan af en toe allemaal wel heel nuttig zijn en de grote winst zit ‘m in HEEL te funtioneren, in plaats van vervormd, gedeukt, gewond en beschadigd, veelal door het leven als ondernemers. Leven en ondernemen met beschadiging en onbegrip voor wat die beschadiging is, creert coping mechanismes en ‘niet-jij’ gedrag en strategie, waar veel van je tijd, energie en geld naar toe gaat.

EEN TOEKOMST DIE KLOPT

Als ik kijk naar de wereld en de toekomst, kunnen dingen die je maar half of nauwelijks voldoen géén stand meer houden. Nu zie je al dat dingen gewoon stoppen met werken als het ‘niet klopt’. Het valt simpelweg wég en het kost veel meer om dat nog langer te laten werken of in leven te houden als dat niet meer klopt.

Het is de tijd om de last van dat soort zaken en ‘oude keuzes’ af te doen. Te laten gaan. Om jezelf te verpuren en zorgen dat jouw energie gezond werkt en je creativiteit lekker stroomt – en dat je jezelf, zélfs bij uitdagingen, zó goed kent en weet waar je op kunt vertrouwen als er weer een volgende keuze te maken is. Dat is niet alleen belangrijk voor jezelf, voor wat je brengt en wat je als ondernemer (uit)draagt, het is ook nog eens essentieel voor jouw netwerk, jouw klanten en geliefden; dit laat zich toch wel zien. Als de energie niet kloppend is en de ‘niet-jij’ versie van jou zich toont in de impact die je hebt dan zullen mensen het aanvoelen – en wegblijven.

Wat is waardevol voor jou, als individu en als ondernemer?

Wat is waar voor jou, als individu en als ondernemer?

Wellicht is het tijd om jezelf, wat je uitdraagt en wat je toekomt, diep te leren kennen en snappen. En wellicht is dat voor de mensen waar je mee werkt en leeft ook een handig plan.

‘ERVARING’

Dat ik uit ervaring spreek is één ding. Ervaring is leuk, fijn en handig… ‘standaard coach’. Ik heb vele stormen doorstaan, prachtige businesses gehad en nog steeds – duizenden mensen mogen begeleiden met hun leven en bedrijf en coachte altijd al vanuit een open blik en zo vanuit bewustzijn.

En… heel eerlijk; mijn ‘ervaring’ kan eigenlijk niet zo heel veel zeggen over wat jij nodig hebt…

TOTALLY CUSTOM COACHING

Wat mijn business ‘next level’ inrichten nog meer draagkracht gaf, is dat ik mensen totaal ‘custom’, gepast voor hén, kan coachen en wat hen beweegt inzichtelijk helpen te maken. Na 12 jaar, ‘willen uitbesteden’ wat ik eigenlijk zelf leuk vind ‘omdat je niet alles zelf moet doen’, kan ik ook zeggen: ik hou ook van ‘doen’. Ik onderzoek graag alle mogelijke integraties en shortcuts en weet daarin ook wat ik zelf meebreng als er wat gedaan moet worden. “Doe ik alles?” Nee. Maar nu is het me wel 100 keer duidelijker waar ik sterk in ben en op welke vlakken mijn draagkracht veel minder is.

Met alles wat ik al deed en gebruikte, heb ik nu al een tijd de super steady Human Design toolkit die ik gebruik in mijn coaching en werk. Ik ben het stap voor stap gaan integreren met iedereen die naar me toe kwam en waar het mee klopte. Inmiddels is het niet meer weg te denken.

Het maakt ieders kracht inzichtelijk en ook ieders inconsistentie, wat totaal gaat over jouw eigen wijsheid in plaats van de ‘niet-jij’ fixen die iedereen daarin tegen komt. Als je het hebt over waar veel energie, tijd en geld naar toe gaat…

Het maak jouw energie, werk en expressie mechaniek inzichtelijk voor jezelf en haalt heel veel raadwerk weg. Eigenlijk vind ik het bijna te bizar hoe eenvoudig het kan zijn en hoe intens we tegen ons eigen natuurlijke manier van funtioneren in getraind zijn – en heel eerlijk, zelf ben ik ook nog niet helemaal gewend aan de vrede die ik hierdoor ervaar.

KOPPIG

Hiermee is het me ook opgevallen hoe ontzettend koppig de meeste mensen zijn – en zeker ondernemers. Waarom zijn mensen zo star, ‘zeker’ en koppig? Die koppigheid komt meestal niet omdat ze koppig willen zijn of doen; hun ervaringen en interacties met de wereld hebben hen voorzichtig gemaakt. Veel leven in sluimerend conflict, zijn ergens wel een beetje gewond of niet helemaal hersteld van bepaalde sitiaties, groot of klein. Dat kom je dan weer tegen in het maken van een ‘simpele’ keuze of in iets wat iemand anders doet, geconditioneerde respons. Echter, jouw natuur laat jou altijd zien waar je nog winst en wijsheid kan behalen.

HELING, FOCUS & TRANSFORMATIE

Heling door erkenning van jezelf én anderen – ook met terugwerkende kracht – is wellicht wel een van de sterkste dingen die elke ondernemer nu zou kunnen doen. En dat terwijl je creatief bezig bent en bouwt aan en voor de toekomst, met twee voeten in jouw eigen leven en onderneming.

Als jij jouw focus geregeld naar binnen en terug naar jezelf brengt en dan ook werkelijk weet waar je naar kijkt, in plaats van doelloos de realiteit en alle energie daarvan te vermijden, dan zal je leven en business er over een jaar heel anders uit zien.

Deze tijd van ont-lasten, heling, empowerment en transformatie is er voor iedereen om te benutten, dus ook voor jou.

Het is dynamisch, inspirerend, misschien wel spannend en met vlagen onzeker… Hoe fijn is het om te weten waar jij voor jezelf altijd op kan rekenen.

Ik ben er om met jou mee te lopen, je te begeleiden en te ondersteunen waar dat nodig is.

This website uses cookies. By continuing to use this site, we suggest you accept our use of cookies to have the smoothest experience! 🍪