Wow…

Ga ik echt weer een e-mail sturen?

Ga ik weer naar buiten treden op social media…?

Laat ik beginnen met een mail

 

Hi 🙂 Merlijn hier

 

Eerlijk, ik vind dit rete spannend.

Vooral om de reden van mijn afwezigheid én omdat ik je al heel lang graag iets nieuws wil geven…

En het lijkt – of leek – nóóit genoeg te zijn om weer te gaan delen.

Per email, online…

Al weken, maanden schurk ik tegen dit moment aan.

 

Sinds oktober 2023 begeef ik me in een diepe, rauwe healing journey.

Dit begon al veel eerder dan oktober vorig jaar, eerder in augustus 2022 toen ik besloot mijn Access licentie te laten gaan. Echter na het levens-afrondende proces en uiteindelijk wegvallen van mijn moeder, van juni tot oktober 2023, is de rouw, de berusting en de heling op alle vlakken doorgeslagen.

Het is veel, intens en oh zo waardevol.

Afscheid nemen van mijn moeder én mijn -12 jaar ziel en zaligheid – Access business bij elkaar opgeteld, heeft een zodanige ver-puur-ing ingezet die me niet geheel licht gevallen is, waar ik nog steeds van ‘bij kom’ en ook al prachtige vruchten van pluk in de doorgroei van mijn leven en mijn bedrijf.

 

Ik heb me werkelijk bewust aan dit proces over gegeven. Er leek – en was ook geloof ik – geen andere manier voor mij… De impact van hiervan is groot en levens-veranderend.

Ik had mezelf dus ook voorgenomen om absoluut geen haast te hebben om weer boven water komen en om pas weer van me te laten horen als ik werkelijk zover ben – én als ik iets waardevols te delen heb.

 

Ik heb heel veel gehad aan wat ik al weet over bewustwording, energie, gewaar ZIJN en alles wat mijn levenswerk al bij elkaar gebracht had, in holistisch perspectief.

Dit is ook waar jij mij hoogstwaarschijnlijk van of door kent en waarom je deze mail ontvangt.

Daarbij is een golf van ver-puur-ing en zuivering mijn leven en handelen gaan domineren:

 • Wat is nog langer waar voor mij aan wat ik kies en uitdraag?
 • Wat klopt voor mij?
 • Wat deel ik graag met anderen?
 • Wat blijkt en vind ik waardevol om te leven en te delen?

Dat was – en is – nog wel even een proces gezien ik zo lang ‘Acces-tools/taal’ en gedachtengoed gebruikt had om anderen naar beste kunnen en integriteit te dienen. Naast dat dit door heel mijn eigen leven verweven zat, was het een groot aandeel in mijn leven met mijn moeder. We hebben samen veel gedeeld en ondernomen in onze bewustwording en de deling daarvan met ons eigen netwerken, die elkaar altijd gekruist en gevoed hebben.

 

Naast dat ik een verlangen voelde naar ‘meer grond’ en aarde, werd ik er ook naartoe getrokken.

Het dynamische en emotionele proces met mijn moeder heeft me zodanig uitgenodigd tot aanwezig blijven bij alles waar ik eerder overheen zou vliegen, wat een zuiverend ripple effect heeft gehad door heel mijn leven en ondernemen.

 

Het feit dat ik mijn moeders proces met haar tot het einde – wanneer dat ook zou zijn – wilde meelopen, wakkerde een intense nieuwsgierigheid bij mij aan.

“Wat is er gaande voor haar?” en “hoe zit zij in elkaar zodat ik haar op een voor háár kloppende manier kan begeleiden?” zónder mijzelf te verliezen en hoeven te distantiëren… Dus ook om NIETS meer zomaar te vermijden of af te doen als “oh ze kiest dit” of “interessante keuze van dit mens” om haar vervolgens “te laten”

Plus, ik was niet alleen met haar in dit proces: mijn zus, familie, ons naasten, mijn naasten, vrienden, bezorgden, zaken, geregel…

Ik ging voor een waardige, vredevolle afronding en heling van sluimerende zaken en dat gold blijkbaar niet alleen voor haar: ook voor mij.

Dat was wel een pittige bezigheid die om nóg meer aardig en aanwezigheid vroeg en die me recht in de menselijke dingen van het leven neerzette. Dat begon al voordat we de hele ziekenhuis molen ingingen.

Mocht je er interesse in hebben…

Je kan mijn toespraak op haar mooie levensviering hier terug zien 

 

Een van de dingen waar ik extra houvast, empowerment en afstemming in gevonden heb, is Human Design.

Human Design kwam voor mij wederom door mijn eigen evolutie en interesse in de mensen in mijn leven.

Eerder was er absoluut geen ruimte voor ‘HD’ in mijn ‘Access-georiënteerde’ wereld. Het staat ook in veel gevallen lijnrecht op het Access gedachtegoed… echter wat me daar al lang niet meer aan voldeed, vond ik warempel in Human Design:

de erkenning van de uniekheid van elk individu, op een manier die het individu volledig eert – zoals ie is, zonder überhaupt iets te willen veranderen.

Dat werd ook relevant voor mijzelf in relatie tot de medespelers in mijn leven, waaronder mijn moeder, mijn vriend, mijn andere directe relaties en iedereen waar ik mee mag werken.

 

Dingen in anderen die ik wel herkende, maar zelf niet echt kon bevatten, vaak omdat het, in relatie tot elkaar, gewoonweg héél anders is dan ik.

Óf dingen aan mijzelf, die onzichtbaar lijken voor mij, omdat ze zo ‘gewoon’ zijn voor mijzelf.

 

De uitdaging van elk individu – zeker als zakelijk ondernemer: ‘wat je bent en brengt’ is mega zichtbaar voor anderen en meestal níet zichtbaar voor jezelf, wat zich vaak uit in twijfel, onzekerheid en imposter syndroom of simpelweg frustratie.

“Waar kan ik op bouwen en vertrouwen?”

Dit te bestuderen en te herkennen in mijn dagelijks leven, interactie met de wereld én het werken met mijn coachees en klanten het afgelopen jaar heeft mijn vertrouwen in mijzelf en anderen onwijs verhelderd, empowered en geïnspireerd.

 

In mijn stilte de afgelopen maanden heb ik dus ook níet stil gezeten:

 • Ik ben op zoveel diepere lagen het leven opnieuw gaan waarderen
 • Ik ben gaan kijken en voelen wat waardevol en authentiek wáár is voor mij
 • Ik ben me dieper af gaan vragen wat ik hier ben om te brengen en doen

Ja, ik ben echt DIEP gegaan, zonder daar eigenlijk iets voor ‘te doen’; de transformatie ontstond gewoon in mijn evolutie – en het voelde kloppend om zo lang stil te blijven om nog wat meer dingen te laten uitkristalliseren:

 • Ik ben gaan kijken naar wie en wat er nog kloppen, om direct om mij heen in mijn leven en business te hebben
 • Ik ben gaan kijken naar wat alleen maar energie, tijd en geld kost en verder niets oplevert – waar ik dus ook extra op let als ik anderen coach met hún zaken
 • Ik ben gaan kijken wat werkelijk ‘future-proof’ is qua leefstijl en business

Een hele waardevolle reis

 

Ik ben zeker nog op weg om ‘uit het oude’ te stappen en het nieuwe te laten ontstaan, wat voor mij gebeurt door juist bezig te zijn met al die verschillende dingen en ze niet onaangeraakt in mijn hoofd en lichaam te laten zitten.

De beweging doet het werk.

Hoe confronterend het ook was – en is – inmiddels heb ik zoveel meer helder en bewust inzicht in waar ik echt op kan bouwen en vertrouwen qua kracht en wijsheid in mijzelf.

Ik voel me begeleid in deze nieuwe journey.

Ik ben ook opgelucht

Ik rouw nog geregeld om allerlei zaken – van het gemis van mijn moeder, naar “wat heb ik in hemelsnaam gedaan de afgelopen 12 jaar…?!…”

… en daar doorheen ontstond de afgelopen weken steeds meer voelbare dankbaarheid voor het leven en een vertrouwen in mijzelf wat ik nog nooit zo gevoeld heb.

Het is geen gezegde meer; ik voel tot op het bot dat ik gegroeid ben.

Gegroeid mét hulp – en door in verbinding te zijn met anderen en met mijzelf, waarin ik aspecten van mijzelf tegen kwam die zich blijkbaar al lang nuttig wilde maken maar waar ik te bezig was met andere zaken.

Wijsheid. En kracht, in vele toonaarden.

 

Daarom heb ik een EBOOK gemaakt dat jij ook kan downloaden

EXACT zoals ik het had willen lezen toen ik hier zelf mee begon: een holistisch perspectief van hoe de basics met elkaar samenwerken en zich in het dagelijks leven uitten.

Gepersonaliseerd – met jouw eigen kaart overal bij – JOUW Human Design er direct in verwerkt.

Als je door dit EBOOK heen leest, bladert of scant (de manier waarop jij leest en informatie tot je neemt) zal je meer over jouw eigen energetische dynamiek en mechaniek leren kennen én meer begrip krijgen over andere mensen in jouw leven, wat mega relevant en waardevol is voor business, familie settings en in relaties.

 

Je kan jouw gepersonaliseerde EBOOK hier aanvragen – en meteen downloaden

 • Vul eerst jouw gegevens in
 • scroll na het aanvragen omlaag om het EBOOK te downloaden

Als je jouw geboortetijd niet exact weet, vul dan voor nu een tijd in op jouw geboortedag die kloppend voelt voor jou. Je kan jouw basis Bodygraph/kaart altijd weer opnieuw aanvragen met een nog meer kloppende geboortetijd 🙂

Voor nu bied ik dit geheel gratis aan, aan mijn hele huidige lijst – wellicht gaat dat veranderen in de toekomst…

Ik geef je nu heel graag dit welkom terug/voorwaarts cadeau! 

Misschien is het – 60 pagina’s – ‘te veel’ voor je, en tja… dan is dat maar zo.

Je kan het er sowieso altijd weer bijpakken wanneer het kloppend voelt voor jou en/of voor een moment dat het het wél jouw interesse wekt om dit te gebruiken voor een diepere afstemming met jezelf, jouw leven, jouw business, familie en relaties.

(Ook kunnen er nog wat typo’s en schoonheidsfoutjes in staan, waar voor alvast mijn ‘open-hoofd-excuses’ :))

 

Ik heb nog veel meer met je te delen en voor nu laat ik het hierbij.

Hopelijk kan dit wat waardevols bijdragen aan jouw vertrouwen in jou – en in de toekomst!

 

Een hele mooie week gewenst! ✨🍀

Merlijn

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, kan je het beste akkoord gaan voor de beste ervaring! 🍪